top of page

Додавання солі до їжі та небезпека передчасної смерті

Фото автора: alikarivinternistialikarivinternisti

Шановні колеги, асоціація лікарів-інтерністів підготувала для вас переклад актуальних статей та новин 2022 року! 🩺


🧂Додавання солі до їжі та небезпека передчасної смерті


🧂Результати дослідження, в якому взяли участь понад півмільйона людей, дозволяють стверджувати, що додавання солі вже після кулінарної обробки їжі асоційоване з передчасною смертністю, що правда це не стосується людей, які вживають продукти з високим вмістом калію, такі як овочі та фрукти.


🍎🥦Дійсно, споживання фруктів і овочів впливало на результати таким чином, що зв’язок додавання кухонної солі та смертності не був значущим у тих, хто на постійній основі вживав продукти з високим вмістом калію.


🧂Додавання солі в їжу (зазвичай вже за столом) є звичною харчовою поведінкою, безпосередньо пов’язаною з тривалою прихильністю людини до солоної їжі та звиканням до солоного смаку.


🧂У західній дієті досолювання страв становить від 6 до 20 % від загального споживання солі. Крім того, кухонна сіль, яка зазвичай використовується, містить 97–99% хлориду натрію, що зводить до мінімуму потенційний негативний вплив інших факторів харчування, включаючи калій.


🧠Натомість, підвищення смертності від деменції або від респіраторних захворювань не спостерігалось при частішому досолюванні готових страв.


Додаткову інформацію можна отримати за посиланням:



 
 
 

Kommentare


ВГО "Асоціація лікарів-інтерністів України"

© Асоціація лікарів-інтерністів України, 2022. Сайт создан на Wix.com

bottom of page